Konya’da Solotürk Ve Türk Yıldızları’ndan Öğrencilere 23 Nisan Gösterisi

Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini misafir etti.

Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini misafir etti. Öğrenciler, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları tarafından hazırlanan gösterileri büyük bir ilgiyle izledi, sergilenen uçak ve helikopterleri yakından gördü.

Konya'nın tüm ilçelerindeki çeşitli okullardan 2 bin 188 öğrenci öğretmenleriyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına geldi. Üs içerisindeki Kartal Park Sahasına intikal eden öğrenciler statik uçak sergisi ve stantları dolaşarak burada fotoğraf çekildi. Öğrenciler, ardından SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın gösterisini izledi. Özel program kapsamında öğrenciler, Personel Kurtarma (PK) ile İleri Hava Kontrolör (İHK) Filo Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen gösteriyi izledi. Gösteride F16 pilotlarının atlamasını takiben düşman sahasından MAK paketleri olarak olabilecek en alçak irtifadan en hızlı şekilde kurtarma harekatı icra edildi. CN-235 uçakları ve F16 uçaklarını simüle ederek yakın hava desteği sağladı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Akşehir Gölü 8 Yıl Aradan Sonra Su Tutmaya Başladı
Karapınar’da İki Otomobil Çarpıştı: 4 Yaralı
Konya’daki 2 Kişiyi Silahla Yaralayan Şüpheli Yakalandı
Konya’da Husumetliler Arasında Silah Kavga: 2 Yaralı
Araziye Devrilen Otomobilden Yara Almadan Çıktılar