Kulu’da Arpa Hasadı Başladı

Tuz Gölü sınırlarında bulunan Tuzyaka Mahallesi'nde çiftçi İbrahim Deveci'ye ait 70 dekarlık arpa tarlasına hasat için biçerdöverler girdi.

Konya'nın Kulu ilçesinde 2026 yılı arpa hasadı başladı.

Tuz Gölü sınırlarında bulunan Tuzyaka Mahallesi'nde çiftçi İbrahim Deveci'ye ait 70 dekarlık arpa tarlasına hasat için biçerdöverler girdi. Hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, Tuz Gölü'ne yakın kıraç arazide yetiştirilen arpada dekara ortalama 450 ile 500 kilogram arasında verim beklendiğini söyledi. Kulu genelinde yaklaşık 440 bin dekar alanda buğday, 160 bin dekar alanda ise arpa ekili bulunduğunu belirten Öztürk, bu yıl ilçede ve bölge genelinde etkili olan yağışların ürün gelişimine olumlu katkı sağladığını ifade etti. Geçen yıla göre verimin daha yüksek olmasının beklendiğini vurgulayan Öztürk, üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını temenni etti.

Kulu genelinde arpa hasadının önümüzdeki günlerde yoğunlaşarak devam etmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Konya’da Kontrolden Çıkan Otomobil Şarampole Devrildi: 2 Yaralı
Beyşehir’de Trafik Kazaları: 6 Yaralı
Konya Merkezli 8 İlde Fetö Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı
4 Bin Yıllık Gelenek, Kışın Doğal Antibiyotiği: Turşu
Başkan Altay: "419 Milyon Lira Bedelle Şehrimize Kazandırdığımız 54 Yeni Araç Hayırlı Olsun"