Kulu’da Ekili Arazilerin Don Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Konya'nın Kulu ilçesinde ekili arazilerde don hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Konya'nın Kulu ilçesinde ekili arazilerde don hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Nisan ayı ortalarında yağan kar ve sıcaklıkların eksi derecelere düşmesi nedeniyle, meyve ağaçları başta olmak üzere erken ekilerek toprak üzerine çıkan şeker pancarı, anason hububatlarının tamamına yakını eksi 7 derecelere kadar düşen sıcaklıklar sebebiyle dona maruz kaldı. Kulu İlçe Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, "Bugün tarımsal alanlarda çiftçilerimizle yaptığımız incelemelerde erken toprakla buluşturulan şeker pancarı, anason başta olmak üzere Türkiye geneline yakın yerlerde olduğu gibi çeşitli meyve ağaçlarının da tamamının don olayı nedeni ile yanarak yok olduğu görülmektedir. Şu anda ekilen mercimeklerde de don olayının çok yükseklerde olabileceği tahmin ediliyor" dedi.

Hububatlardaki incelemelerin havaların ısınmasının ardından daha detaylı olarak don hasar tespitinin yapılmış olacağını belirten Öztürk, "meydana gelen genel don afetinden zarar gören tarımsal alandaki ekili hububatların toplam dekar miktarı da tespitler sonrasında belli olacak, çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimde bulunuyorum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Başkan Altay: "marangozlar Köprülü Kavşağı İnşaatında Sona Yaklaştık"
Konya’da Şeker İmalathanesinin Kazan Dairesinde Yangın Paniği
Konya’da 2 Milyon Liralık Kaçak Sigara Operasyonu
Konyaspor İle Çaykur Rizespor 33. Randevuda
Tabancasını Temizlerken Kazayla Kendini Vuran Genç Öldü