Kumluca’da Hortum Seraları Parçaladı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabaha karşı etkili olan sağanak yağış ve hortum, ilçe genelinde seralarda büyük zarara yol açtı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabaha karşı etkili olan sağanak yağış ve hortum, ilçe genelinde seralarda büyük zarara yol açtı.

Gece saat 04.00 sıralarında başlayan şiddetli sağanak kısa sürede etkisini artırırken oluşan hortum; Kum, Karşıyaka, Mavikent ve Beykonak mahallelerinde bulunan çok sayıda seranın plastik örtüsünü parçaladı. Bazı seraların demir konstrüksiyonları çökerken, seralarda bulunan ürünler ise zarar gördü. Yağışla birlikte seralara dolan sel suları üreticilere zor anlar yaşatırken, vatandaşlar ilk etapta kendi imkanlarıyla seralardaki suyu tahliye etmeye çalıştı. Üreticiler, hasar gören plastik örtüleri onarmak için seferber olurken, yaşanan olumsuzlukların ardından bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Serada üretim yapan vatandaşlar, gece saatlerinde fırtınanın seslerine uyandıklarını belirterek, zarar gören seralarını onarmaya çalıştıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Faal Olmayan Su Temin Projesi Tesisine Girip 6 Milyon Liralık Malzeme Çaldılar
Prof.dr. Uçkan’dan Tarihi Yapılar İçin Deprem Uyarısı: "antalya’da Tarihi Yapılar Doğaya Ve Özgün Kimliğine Uygun Şekilde Rehabi
Antalya’da "istihbaratçı" Yalanıyla 3,5 Milyonluk Vurgun Yaptılar
Asrın Felaketinin 3’üncü Yılında Alanya’da Yürekler Aynı Duada Buluştu
6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybeden Antalyalı Vatandaşlar Mezarı Başında Anıldı