Liseli Öğrencilere Deprem Anı Ve Tahliye Tatbikatı

Kayseri'de liseli öğrenciler 13 Ekim "Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü "çerçevesinde deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi.

Kayseri'de liseli öğrenciler 13 Ekim "Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü "çerçevesinde deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi.

Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi'nde 655 öğrenci ve 50 öğretmenin katıldığı tatbikat, senaryo gereği sirenin çalınması ile birlikte başladı. Öğrenciler okuldan güvenli şekilde tahliye edildi. Depremde çıkan yangından ise öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından güvenli şekilde okul bahçesine tahliye edildi. Tatbikat sonrası öğrencilere AFAD'ın arama köpeği "Leon" hünerlerini sergilerken, öğrenciler Leon'a yoğun ilgi gösterdi.

Ayrıca, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma ve ANDA Arama Kurtarma ekipleri, afet sonrası arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan eşyaları tanıtırken, itfaiye ekipleri de öğrencilere yangın söndürme tekniklerini gösterdi. Afetler hakkında öğrencilere açıklamalarda bulunan AFAD Müdahale Şube Müdürü Hasan Say, "Ülke olarak biliyorsunuz ki deprem ülkesiyiz. Deprem bizim gerçeğimiz. Nüfusumuzun yüzde 92'si sanayimizin de yaklaşık yüzde 94'ü deprem riski altında. Başka bu kadar güzel bir vatanımız, Türkiye'miz yok. O yüzden depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Kayseri Haberleri

Melikgazi’de Personele Yönelik Aile Eğitimi
Başkan Çolakbayrakdar: "iklim Değişikliğiyle Mücadelenin En Etkili Yolu Ağaç Dikmektir"
Kayserili Yüzücülerden Önemli Dereceler
Bisiklette Kayseri’ye İki Madalya
Pınarbaşı’nı Final Heyecanı Sardı