Manavgat Irmağı'na Atık Su Bırakıldığı İddiası

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğüne (ASAT) ait terfi istasyonundan Manavgat Irmağına atık su bırakıldığı iddiası üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ırmaktan numune aldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğüne (ASAT) ait terfi istasyonundan Manavgat Irmağına atık su bırakıldığı iddiası üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ırmaktan numune aldı.

İhbar üzerine bölgede çalışma başlatan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, hem kanalizasyonun aktığı yerden hem de ırmağın çeşitli bölgelerinden numuneleri aldı. Ekipler, kanalizasyon sularının ASAT'a ait terfi istasyonundan bırakıldığını belirleyerek rapor hazırladı. Numunelerin İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kanalıyla laboratuvara gönderileceği belirtildi.

ASAT'tan yapılan açıklamada ise bölgede elektrik voltajı yükselmesi nedeniyle terfi istasyonunda arıza meydana geldiği ileri sürüldü. Bu nedenle de atık suların ırmağa aktığının belirtildiği açıklamada, konunun kendilerine bildirilmesinin ardından kısa sürede cihazların yeniden faaliyete geçirildiği ve her şeyin normale döndüğü kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Trendyol 1. Lig: Serikspor: 2 - Sakaryaspor: 0
Akseki-manavgat Karayolunda Hafif Ticari Araç Şarampole Devrildi: 1’i Ağır 6 Yaralı
Market Tartışmasında Cinayete Kurban Giden 19 Yaşındaki Gencin Cenazesi Morgdan Alındı
Antalya’da Anne Ve 5 Çocuğunun Ölümüne Neden Olan Yangında Acı Detay: "yarın Bayram, Erken Yatalım"
Gazeteci Fazıl Tunç Hayatını Kaybetti