Memur-sen'den Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam Karşıtı Söylemlerine Tepki

Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Özdemir, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'daki birçok ülkede bir cinnet hali yaşandığını söyledi.

Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobinin, Avrupa aklını esir aldığını, aşırı sağ siyasetin ürettiği politikaların siyaseti belirler hale geldiğini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Almanya'da cami baskını, Hollanda'da Gert Wilders'in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron'un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam'a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir. Burada bir parantezle bir başka tepkimizi de özellikle ifade edelim. Kutsal emanetlerimizin mekanı olmakla yetinip, kutsala sahip çıkmayı beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla aynı kulvarda bulunmaya teşne Birleşik Arap Emirliklerini de tarih ve bizler not ediyoruz. Dine ve Kutlu Nebi’ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

2015'de İnternete Düşen Sahte Polis Kimliği İle Karaman'a Dadandılar
Karaman’da Annesi Fatma Erşahin’i Arıyor
11. Yeşilay Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar Günü Düzenleniyor
Hacivat'a Karaman'da Yeni Bir Canlandırma
Karaman’da Koyunlarla Polisten Kaçış Kısa Sürdü