Mersin Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Karma Suluboya Sergisi

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan karma suluboya resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan karma suluboya resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen sergi açılışına, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Ayşe Yüce, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Suluboyanın en önemli özelliğinin saydamlığı olduğunu belirten sergi sorumlusu ve öğretim üyesi Hüseyin Sönmez, "Suluboya tekniğinde renkler üst üste kullandığında birbirlerini yok etmez, yani karışım renkler oluştururlar. Bu da tekniğe zengin olanaklar sağlar. Suluboya, ıslak boyanın yer yer dağılmış iç içe ve üst üste binmiş etkileri arasında kaybolmuş dolaşan, kendini keşfetmeyi bekleyen sabırlı dostlar arar" dedi.

Öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 40 eser, bir hafta boyunca MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Darp Olayıyla İlgili Açıklama Yapan Başkan Tuncer: "görevimin Başındayım"
Eski Futbolcu Hakan Turgut Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Tehlike Saçan Metruk Yapılar Yıkılıyor
Arıcılar Teknolojiyi Yakından Takip Ediyor: Devlet Desteğiyle Modern Tesis Kurdu, 40 Kişiye İstihdam Sağladı
Mersin’de Kilikya Yolu Bayramda Doğaseverlerin Rotası Oldu