Mersin Merkezli Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 22 Gözaltı

Mersin merkezli 14 ilde 88 adrese, 39 vatandaşı toplamda 721 bin 334 TL dolandırdıkları tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 22 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Mersin Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, günlük kiralık evlerde ya da apart otel odalarında paneller kurarak sahte internet sitesi oluşturan, phishing (oltalama) linkleri oluşturan, sosyal medya hesapları ve internet siteleri üzerinden paylaşım yaparak, elde ettikleri telefon numaralarına link gönderen, bu sayede linke tıklayan vatandaşların banka ve kart hesaplarına erişim sağlayan şüpheliler tespit edildi. Bu çerçevede Mersin merkezli 14 ilde 88 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ülke genelinde çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği, 39 vatandaşı toplam 721 bin 334 TL dolandırdığı tespit edilen şüphelilerden 22'sinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Diğer şüpheli şahısların ise yakalama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Kundakçı Komşuya 4 Yıl 2 Ay Hapis
"batı Uygarlığının Başlangıcına Dair Tartışmalarda, Anadolu Kesinlikle Göz Ardı Edilemez"
Mersin’de Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi
Mersin’de Maaşlarını Alamayan İşçiler, Adliye Önünde Açıklama Yaptı
Minibüsün Çarptığı Çocuk Hayatını Kaybetti