Mersin’de 20 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayının manevi atmosferini paylaşmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla bu yıl da aşure ikramını sürdürdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muharrem Ayının manevi atmosferini paylaşmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla bu yıl da aşure ikramını sürdürdü. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 13 ilçede kurulan stantlarda toplam 20 bin vatandaşa aşure dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Aşhanesinde özenle hazırlanan aşureler, porsiyonluk kaplara konularak Akdeniz'den Anamur'a kadar birçok noktada vatandaşlara ikram edildi. Nohut, dövme, kuru fasulye, kayısı gibi yöresel ürünlerle hazırlanan aşureler, 7'den 70'e herkese ulaştırıldı.

"Aşure, sadece tatlı değil; birlik ve beraberliğin simgesidir"

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından Sosyolog Nazire Büyükgürses, "Muharrem Ayının manevi havasını paylaşmak ve dayanışmayı artırmak istedik. Aşure bizim için sadece tatlı değil, birlik ve beraberliğin, gönül bağlarımızın bir simgesidir" dedi.

Vatandaşlardan memnuniyet mesajları

Aşure ikramından memnun kalan vatandaşlar da duygularını dile getirdi. Fatma Albayrak, "Muharrem Ayında ağzımız tatlandı. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim" derken, 11 yaşındaki Talha Demirtaş, "Aşureyi çok seviyorum. Çok teşekkürler" dedi. Hasan Horoz ise "Allah hayrını kabul etsin. Herkesin zaten ağzı tatsız. Bu bir vesile oldu" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Tonlarca Ağırlıktaki Beton Blok Taşıyan Tırın Tekeri Koptu
Vali Toros: "kararlı, Caydırıcı Ve Kesintisiz Bir Mücadele İle Suçlulara Nefes Aldırmayacağız"
Akdeniz’de Avm’lere Sıkı Denetim
Mersin’de Eğitim Süreçleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Kundakçı Komşuya 4 Yıl 2 Ay Hapis