Mersin’de 25 Adet Bronz Sikke Ele Geçirildi

Mersin'de tarih eser kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1 kişi gözaltına alınırken, 2 mermer mimari yapı taşı ile 25 adet bronz sikke ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Anamur ilçesi Alataş Mahallesi'nde, elinde bulanan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 1 şahsı tespit eden ekipler, şüpheliyi takibe aldı. Bir süre takipten sonra şahsın adresine operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı. Evde yapılar aramada 2 mermer mimari yapı taşı ile 25 adet bronz sikke ele geçirildi.

Şüpheli, işlemleri yapılmak üzere jandarmaya götürülürken, ele geçirilen eserler de incelenmek üzere Anamur Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Mersin’de Yasadışı Bahis Operasyonu: 19 Gözaltı
’türkiye-katar Gazze İyilik Gemisi’ Mersin’den Uğurlandı
Toroslar’daki Semt Pazarlarında ’tartı Kontrol Noktası’ Kuruldu
Gülnar Devlet Hastanesi’nde 2 Yeni Hizmet
Özyiğit, 32 Mahalle Muhtarıyla Buluştu