Mersin'de 45 Yaş Ve Üzeri Vatandaşlar Kovid-19'a Karşı Aşılanmaya Başladı

Mersin'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 45 yaş ve üzeri vatandaşlar için sağlık kuruluşlarında aşılama süreci başladı.

Mersin'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 45 yaş ve üzeri vatandaşlar için sağlık kuruluşlarında aşılama süreci başladı.

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında aşılama süreci devam ediyor.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde oluşturulan 25 odada, önceliği olan gruplar ile 45 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı uygulanıyor.

Aşı olanlardan Fikret Kara, AA muhabirine, ilk doz aşısını yaptırdığını belirterek, "Hem kendimizin hem de sevdiklerimizin can güvenliği için bu aşıyı vurulmak zorundayız. Dünyada herkes vuruluyor, biz neden vurulmayalım ki? Korkulacak bir şey yok. Bütün vatandaşlarımız aşılarını olmalı. Bu, çevremizdekilerin güvenliği için önemli. Bir sorun, sıkıntı yok." diye konuştu.

Nermin Tilki de Kovid-19'la mücadelede aşılamanın büyük önemi olduğunu vurgulayarak sırası gelen vatandaşların aşılarını yaptırmasını önerdi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Vali Toros: "kararlı, Caydırıcı Ve Kesintisiz Bir Mücadele İle Suçlulara Nefes Aldırmayacağız"
Akdeniz’de Avm’lere Sıkı Denetim
Mersin’de Eğitim Süreçleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Kundakçı Komşuya 4 Yıl 2 Ay Hapis
"batı Uygarlığının Başlangıcına Dair Tartışmalarda, Anadolu Kesinlikle Göz Ardı Edilemez"