Mersin'de Belediye Bahçesinde Unesco Listesindeki Agave Bitkisi Bulundu

Mersin'in Mezitli Belediyesi'nin hizmet binası bahçesinde çalışanlar tarafından fark edilen ve sadece bir kez çiçeklenip ardından kuruduğu bilinen Agave bitkisi, koruma altına alındı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hizmet binasında bahçesinde yaptıkları çalışmalarda, diğer çiçeklerden farklı olduklarını gördükleri bir bitki türüne rastladı.

Bitkinin yapılan incelemelerde, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan, sadece bir kez çiçeklen agave bitkisi olduğu belirlendi.

Ekipler tarafından bakımı yapılıp etrafı çitlerle çevrilen bitki, koruma altına alındı.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin koruma altına agave bitkisiyle yakından ilgilendiğini belirterek, ilçeyi yeşilin hakim olduğu bir kent haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Vali Pehlivan, Tcg Nusret Müze Gemisi’ni Ziyaret Etti
Mersin’den 39 Hacı Adayı Dualar Eşliğinde Kutsal Topraklara Uğurlandı
Güven Park Yenileniyor
Özel Çocukların Anneleri ’beden Ve Ruh Sağlığı Atölyesi’nde Buluştu
Meski Özel İhtiyaçlı Öğrencilere Su Tasarrufunu Anlattı