Mersin’de Sofralık Kayısı Hasadı Başladı

Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mersin'in Mut ilçesinde açıkta kayısı hasadı başladı.

Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mersin'in Mut ilçesinde açıkta kayısı hasadı başladı.

65 bin dekar alanda bu yıl 100 bin ton kayısı rekoltesi bekleniyor. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine 70 bin ton kayısı ihracatı hedefleniyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, ilçede ağırlıklı olarak, Al Kayısı, Precoce de Thriyinthe, Septik, İtalyan Tokalı, Tokaloğlu, Bebeko, Karacabey, Ninfa, Erkenci Mogador, Şekerpare ve Çağataybey cinsi kayısı üretimi yapıldığını söyledi.

65 bin dekar alanda kayısı yetiştirildiğini belirten Bayır, "Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 85'i ilçemizden yapılmaktadır. Yaklaşık 100 bin ton kayısı rekoltesi beklentimiz var. Mut kayısısı, ilçemizin sahip olduğu mikro klima özelliği sayesinde kaliteli ve uzun raf ömrüne sahip, tamamen organiktir" dedi.

Üreticiler ise açıkta ilk sofralık kayısı hasadını yaptıklarını ve kilosunu 50 ila 60 liradan sattıklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

13 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Havalimanında Yakalandı
Mersin’de 10 Katlı Binada Yangın: Sağlık Ekipleri Dumandan Etkilenenlere Müdahale Etti
Tarsus’ta Köyler Arası Futbol Turnuvasında Maç Sonu Kavgası
Kontrolden Çıkan Kamyon, Park Halindeki Araçları Biçti
Pasajda Ölü Bulunan Eyüp Can Davası: Uzman Bilirkişiler İnceleme Yapacak