Mersin’de Turuncu Ayakkabı Sergisi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda yaşamını yitiren kadınlara yönelik farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda yaşamını yitiren kadınlara yönelik farkındalık etkinlikleri düzenledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde öldürülen tüm kadınlar adına Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası girişinde turuncu ayakkabılar sergilendi. Öldürülen kadınlar adına turuncu ayakkabıyı belirlenen sergi alanına bırakan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "25 Kasım, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'dür. Turuncu rengi, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadelenin rengi olarak kabul edilmiştir. Belediyemiz tarafından, her yıl eril şiddet nedeniyle yaşamını yitiren tüm kadınlar için özel bir anma töreni düzenlemekteyiz. Bu sergide yer alan turuncu kadın ayakkabıları, eril şiddet nedeniyle yaşamını yitiren kadınları temsil etmektedir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Kaza Yapan Araç Köprünün Korkuluklarında Asılı Kaldı, Facia Ucuz Atlatıldı
Tarsus’ta 8 Bin Dönüm Tarım Arazisi Sular Altında Kaldı
Tarsus’ta Duvar Çöktü, Park Halindeki Araç Zarar Gördü
Mersin’de Din Görevlilerinden Ramazan Öncesi Kan Bağışı
Mersin’de Sokak Kedileri İçin Yeni Merkez Hizmete Girdi