Mersin'deki Tarihi Zeytin Ağaçları İçin Tescil Çalışması Yapılıyor

Mersin'in Mut ilçesinde, iki ayrı zeytin ağacının "anıt ağaç" olarak tescillenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Mersin'in Mut ilçesinde, iki ayrı zeytin ağacının "anıt ağaç" olarak tescillenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Mut Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çortak ve Kurtuluş mahallelerinde 2 bin yaşında olduğu tahmin edilen ağaçların tescil çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Ağaçlara sahip çıkmanın önemli olduğunu aktaran Bayır, bu ağaçların koruma ve bakımları için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Abdulkadir Yıldızbakan ise yaptıkları çalışmalarda ağaçların yapısal özelliklerini kayıt altına aldıklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Mersin’de Selin Yaraları Sarılıyor
Tarsus’ta Sağanak Yağış Etkili Oluyor
79 Yaşındaki Adamın Evini Su Bastı, Yardımına Polis Yetişti
Mersin’de Şiddetli Yağış Sel Ve Su Taşkınlarına Neden Oldu
Erdemli’de Şiddetli Yağış Sele Neden Oldu