Mevlana'nın 747. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri

Mevlana'nın 747. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gülbank okundu.

Mevlana'nın 747. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gülbank okundu.

Konya'da, bu yıl "İhsan Vakti" temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlana'nın 747. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin son gününde, Hazreti Mevlana'nın sandukası başında gülbank duası edildi.

Bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen tören öncesi, duanın okunduğu Mevlana Türbesi içerisine az sayıda kişi alındı.

Her yıl Hazreti Pir'i anmak için Konya'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler ise Mevlana Meydanı'na kurulan dev ekrandan töreni takip etti.

Gülbange Hz. Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile az sayıda davetli iştirak etti.

Gülbank duasını, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve Postnişin Fahri Özçakıl okudu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Konya Haberleri

Konya’da 2 Kişi Define Aramak İçin Açtıkları Kuyuda Hayatını Kaybetti
Bakan Bolat: "türkiye 273 Buçuk Milyar Dolar Yıllık İhracat Yapan Bir Ülke Konumuna Geldi"
Akşehir’de Çocuk Evleri Sitesi’nde Sünnet Şöleni Ve El Sanatları Sergisi
Selçuklu Çiçek Bahçesi Kapılarını Açıyor
Karapınar’da Yks Öncesi Koordinasyon Toplantısı