Mut Karacaoğlan Ve Kayısı Festivali Coşkulu Başladı

Mersin'in Mut ilçesinde "Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 63'üncüsü coşkulu başladı.

Mersin'in Mut ilçesinde "Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 63'üncüsü coşkulu başladı.

3 gün sürecek olan Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 63'üncüsü bugün başladı. Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan festivalin açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, milletvekilleri, çevre ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen kayısı yeme yarışmasında Ali Bıçkı birinci oldu. Daha sonra festivale katılanlar, dilek havuzuna kayısı döktü. Fotoğraf sergisi açılışının ardından Mut ve Mekadonya halk oyunları ekipleri sahne aldı.

Açılış konuşması yapan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan,"Bugün burada tarihi çın araltı parkında 63'cüsünü düzenlediğimiz alın terinin ve emeğin en fazla harcandığı sektör olan tarım sektöründe ilçemizin en önemli ürünü olan kayısımızın hem tanıtımını yapmak hemde emek çeken vatandaşlarımızı birkaç gün dillendirebilmek için bu festivali düzenliyoruz. Mut'un insanı çalışkandır, üretmeyi sever, toprağa bağlıdır. Ürünü para eder para etmez genelde para etmez ama inadına üretmeye devam eder. Çünkü Mut'un insanı toprağa bağlıdır, Mut'un insanı toprağına bağlılığın sembolü olarak vatanına bağlıdır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bağlıdır"dedi.

Mut insanının çalışkan olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise "Her geldiğimde söylerim, Mut halkını çok seviyoruz. Neden? Çok çalışıyorlar. Mut'un Allah'ın lütfu iklimini toprağını özelliklerini iyi değerlendiriyorlar. Bunun kıymetini biliyorlar. Emek veriyorlar alın teri döküyorlar"diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivalin açılışı tamamlanırken, akşam bölümlerinde bazı sanatçıların konser vereceği belirtildi.Festivalin 2'nci günü ise güreş müsabakalarının düzenleneği ve konserler olacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Otomobilin Çarptığı Yaya Ağır Yaralandı
Otomobille Çarpışan Motosikletin Sürücüsü Ağır Yaralandı
Tonlarca Ağırlıktaki Beton Blok Taşıyan Tırın Tekeri Koptu
Vali Toros: "kararlı, Caydırıcı Ve Kesintisiz Bir Mücadele İle Suçlulara Nefes Aldırmayacağız"
Akdeniz’de Avm’lere Sıkı Denetim