Mut'ta Tekerlemeye Konu Olan Asırlık Çınar Kesildi

Mersin'in Mut ilçesinde tekerlemelere bile konu olan asırlık 5 anıt çınar ağacından biri kesildi.

Mersin'in Mut ilçesinde tekerlemelere bile konu olan asırlık 5 anıt çınar ağacından biri kesildi.

1800'lü yıllarda dikildiği sanılan, bulunduğu parka adını veren 5 çınardan birinin, gövdesinde meydana gelen büyük çatlak nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğünce yapılan incelemenin ardından çevreye ve insanlara zarar verebileceği öngörüldü. Birinci derece sit alanı olan çınar ağacının tescili, Kültür Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru sonrası kaldırıldı. Kesilmesine karar verilen anıt çınar ağacıyla ilgili 15 gün süreyle yapılan ilanın ardından Mut İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kesim işlemini gerçekleştirdi. Dallarının kesilmesiyle sadece gövdesi kalan ağaçtan kurtçuklar çıktı.

İlçede yaz aylarının çok sıcak geçmesi ve tek serin ortam olması dolayısıyla anıt çınarlar, "5 çınar 1 pınar, olmazsa Mut yanar" tekerlemesini ortaya çıkarmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Mersin’de Metruk Bina Kontrollü Şekilde Yıkıldı
Gülnar’ın 50 Yıllık Su Sorunu Çözüldü
Trafik Denetiminde Sahte Avukat Kimliği Gösteren Şahıs Yakalandı
Mersin’de ‘dilde Telde Anadolu’ Konseriyle Türkü Rüzgârı Esti
Kamyonun Çarptığı Tabela Otomobilin Üzerine Devrildi: 1 Yaralı