Myra Antik Kenti'nde 2200 Yıllık Pişmiş Toprak Eserler Bulundu

Antalya'daki Myra Antik Kenti kazıları sırasında 2200 yıllık pişmiş toprak eserler ortaya çıkarıldı.

Antalya'daki Myra Antik Kenti kazıları sırasında 2200 yıllık pişmiş toprak eserler ortaya çıkarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığının sosyal medya hesabından, Myra Antik Kenti kazılarına ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

Paylaşımda, "Myra kazılarından 2200 yıllık müthiş bir pişmiş toprak buluntu grubu. Dönemin sanat, kültür ve inançları hakkında önemli bilgiler veren eserlerin içinde bazıları ilk kez görülen ünik eserler de var." ifadelerine yer verildi.

Antik Likya Uygarlığı döneminin önemli şehir merkezlerinden olan ve kaya mezarlarıyla ilgi gören Myra'daki kazılar, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Kaleiçi Old Town Festivali 11 Yaşında
Alanya’da Sağanak Yağış Etkili Oldu: Hazırlıksız Yakalananlar Zor Anlar Yaşadı
Manavgat’ta Yetiştirilip 35 Ülkeye İhraç Edilen Burmahan Kirazı İçin Coğrafi İşaret Çalışması
Otomobil Havada Takla Attıktan Sonra Tekerlerinin Üzerine Düştü
Manavgat Bal Üreticileri Festivali Açıldı