"Nato Toxic Trip-2021" Tatbikatına 16 Ülke Katılıyor

"nato Toxic Trip-2021" Tatbikatı Antalya'da Devam Ediyor

Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen "NATO Toxic Trip-2021" tatbikatının devam ettiği bildirildi.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 3-12 Kasım tarihlerinde 16 ülkeden 660 personelin katılımıyla yapılan tatbikat, Antalya Hava Meydan Komutanlığında sürüyor.

"NATO Toxic Trip-2021" tatbikatı ile NATO ve Barış İçin Ortaklık üyesi ülkelerinin hava kuvvetleri ve sağlık ile Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) savunma unsurlarının birlikte çalışabilirliği geliştirilerek askeri iş birliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.

NATO KBRN Mükemmeliyet Merkezi temsilcilerinin de görev yaptığı tatbikatta, Türkiye'den Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurları yer alıyor.

Tatbikatın bilgilendirme toplantısına katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, tatbikatla ilgili çalışmaları yerinde inceleyerek komutanlardan bilgi aldı.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, ABD, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Katar, Romanya ve Sırbistan'ın katıldığı "NATO Toxic Trip-2021", 12 Kasım'a kadar sürecek.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Alanyaspor, Eyüpspor Maçı Hazırlıklarını Tamamladı
Alkü "benim Üniversitem" Dolu Dolu Geçti
Voleybolun Geleceği Antalya’da Konuşuldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "yurtlarımızda 1 Milyon Kapasiteyi Geçmiş Durumdayız"
Şemsi Bayraktar’dan Sel Ve Hortumdan Zarar Gören Antalyalı Üreticiler İçin Destek Talebi