Nöhü Öğretim Üyesine Destek

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Yavuzer'in, Teknopark A.Ş. bünyesindeki firmasıyla geliştirdiği "Vakum Destekli Kızılötesi Darbeli Kurutma Teknolojisi ile Premium Deniz Ürünleri Atıştırmalıkları Üretimi" başlıklı proje, TEYDEB 1507 Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında vakum destekli kızılötesi darbeli kurutma teknolojisi kullanılarak deniz ürünlerinin besin değerleri ve duyusal özelliklerinin en üst düzeyde korunmasını amaçlayan teknoloji sayesinde, geleneksel kurutma yöntemlerine kıyasla daha uzun raf ömrüne sahip, kalite kaybı minimum düzeyde olan ve tüketici beklentilerine uygun nitelikte atıştırmalık deniz ürünlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Rektör Uslu: "Üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneği"

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bilimsel araştırma ve yenilikçi projelere büyük önem verdiklerini vurguladı. Akademisyenlerin bilgi birikimini sanayi ile buluşturan ve ülkenin Ar-Ge kapasitesine katkı sağlayan projeleri son derece kıymetli bulduklarını belirten Rektör Uslu; "TÜBİTAK tarafından desteklenen bu proje, üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneği olup sektöre önemli katkılar sunacaktır. Öğretim üyemizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Niğde Haberleri

Niğde’de Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası İçin Başvurular Başladı
Vali Nedim Akmeşe’den Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu’na Ziyaret
Narkotik Ekiplerinden Bir Haftada 20 Bilgilendirme Etkinliği
Nöhü’de Disiplinler Arası Tezli Yüksek Lisans Programı Başladı
Niğdeli Genç Yetenekler Milli Takım Seçmeleri 2. Etap Seçmelerine Katılmaya Hak Kazandı