Öğrenciler İşitme Engelli Bireylerle İletişim Kurabilmek İçin İşaret Dili Öğreniyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen işaret dili kursuna katılan öğrenciler, işitme engelli...

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen işaret dili kursuna katılan öğrenciler, işitme engelli bireylerle sağlıklı iletişim kurabilmek için temel işaret dilini öğreniyor.

İşaret Dili Öğretmeni Pınar Sunalcan tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler, işitme engelli bireylerle sağlıklı iletişim kurabilmek için temel işaret dilini öğreniyor. Pınar Sunalcan, işaret dili eğitimlerinin amacının hem farkındalık oluşturmak hem de işitme engelli bireylere destek olacak bilinçli öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirterek, "Üniversitedeki öğrencilerimize işaretleri öğreterek işitme engelli bireylerimize destek sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrenecekleri işaretlerle birçok işitme engellinin konuşan ellerimizle dili olacağız, onların hayatına dokunacağız. Bu sosyal sorumluluk projesinde hep birlikte ilerleyerek işitme engellilerimizin her daim yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

120 saatlik eğitim programının devam ettiğini vurgulayan Sunalcan, verilen temel eğitim sayesinde öğrencilerin bir işitme engelli bireyle rahatlıkla iletişim kurabilecek seviyeye gelebileceğini söyleyerek, "Öncelikle işaretleri sevmemiz gerekiyor. Türk İşaret Dili'ni esas alarak eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz bu alanda bilinçlenip meslek hayatlarında da işitme engellilere destek olmaya devam edecek" dedi.

Öğrenciler ise kursa işitme engellilerle daha kolay iletişim kurabilmek ve aldıkları eğitimin meslek hayatlarına sağlayacağı katkı nedeniyle katıldıklarını ifade etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğü işaret dili kursuna katılan öğrencilerden Sena Nur Toygar, " Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencisiyim. Bölümümü sosyal hizmete tamamlamak istiyorum. İşaret Dili kursu açıldığını duydum. Katılım sağlamak isterim çünkü ileride çalışma hayatımda da bunu kullanmak istiyorum. Bölümümde de çok faydası olacağını düşünüyorum. İşaret diliyle de insanlarla anlaşmak istiyorum, onlara yardım etmek istiyorum" diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Programı öğrencisi Ömer Faruk Çardakçı ise işitme engellileri anlamak için kursa katıldığını söylerken meslek hayatında da aldığı eğitimin katkısını göreceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Niğde Haberleri

Tkdk Başkanı Antalyalı: "42 İlde 5 Milyar Euroluk Yatırımın Gerçekleşmesine Katkı Sağladık"
İnan’dan 112 İstasyonlarına Ziyaret
Niğde Halk Eğitimi Merkezi, Türkiye’nin En Başarılı 10 Kurumu Arasında Yer Aldı
Niğde Belediyesi Araç Filosuna 20 Milyon Tl’lik Yeni Otobüs
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’den Tff’ye Ziyaret