Orman Yangınında Uçaktan Atılan Su Gökkuşağı Oluşturdu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle 1 saatte kontrol altına alındı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle 1 saatte kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında uçaktan atılan suyun etkisiyle gökkuşağı oluştu.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Gültepe-Yeniköy yolu üzerindeki Ilıca Mahallesi sınırlarından başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Dikmen mevkiine kadar hızla yayıldı. Yangına, Orman İşletmesine ait 3 helikopter, 2 uçak, 10 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ve 4 su tankeri ile müdahale edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat birimi, 9 itfaiye ve ilk müdahale aracı, Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı su tankerleri, Orman İşletmesi ve Manavgat Belediyesi'ne ait iş makineleri ile jandarma ve vatandaşlar yangına destek verdi. Yaklaşık 4 hektarlık Kızılçam ormanının zarar gördüğü yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu 1 saatte kontrol altına alındı. Yangının başladığı noktadaki ağıldaki koyunlar ise sahipleri tarafından hızla bölgeden uzaklaştırılarak zarar görmesi önlendi.

Söndürme çalışmaları sırasında yer ekiplerine destek veren uçaktan bırakılan suyun etkisiyle ortaya çıkan gökkuşağı işe kısa süreli şaşkınlığı sebep oldu. Suyun atılmasıyla birlikte ortaya çıkan gökkuşağı, suyun yere inmesiyle birlikte gözden kayboldu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Alanyaspor, Antalyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Antalya’da Trafik Kazası: 5 Yaralı
Antalya’da Çiftçinin Çifte Gökkuşağı Heyecanı Kameraya Yansıdı
Altso Başkanı Eray Erdem, Ankara’da Alanya’nın Sesi Oldu
Antalya’da Şiddetli Yağış Etkili Oldu, Şimşekler Görsel Şölen Oluşturdu