FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine, Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne ve Anayasal Düzeni yıkmaya yönelik kalkışma olmuş; Vatansever askerlerimiz, korkusuz ve kahraman polislerimiz ile aziz ve cesur vatandaşlarımızın şehadet şerbetlerini içerek karşı koymaları ile darbe girişimi başarısız olmuştur.
Ülkemizin ve Milletimizin bütünlüğüne kasteden bu yapı içerisinde yer alan kişilerin tespit edilmesi için ilimizde yapılan operasyonlar sonucunda bugüne kadar;
İl Jandarma Komutanlığından 2, İl Emniyet Müdürlüğünden 32, Defterdarlıktan 1, İl Müftülüğünden 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 143, Gençlik Spor İl Müdürlüğünden 1, SGK İl Müdürlüğünden 3, Kadastro Müdürlüğünden 2, Orman İşletme Müdürlüğünden 1 kişi olmak üzere toplam 187 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır.
Ayrıca 3 hâkim ve 2 savcı tutuklanarak cezaevine konulmuştur.
Bununla birlikte Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından paralel devlet yapılanması FETÖ/PDY’ e mali destek sağlayan iş adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 11 işadamı gözaltına alındı.
Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturmalar devam etmekte olup, gelişmeler hakkında sayın halkımız ayrıca bilgilendirilecektir.
Paralel Terör Örgütü (FETÖ)' ye Yönelik Operasyonlar Sürüyor
Karaman’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
İlk yorum yazan siz olun
Karaman Haberleri
Karaman’da ’dur’ İhtarına Uymayan Alkollü Sürücüye 245 Bin Lira Ceza
Karaman’da Dünya Yaşlılar Günü’nde Farkındalık Yürüyüşü
Karaman’da Çatı Katında Yangın Çıktı, Vatandaşlar Film İzler Gibi İzledi
Ermenek M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda Tatbikat
Ermenek Çocuk Şenliği’nden Renkli Görüntüler