Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmasına ilişkin beklentiler sürecek, şimdi de iş dünyasından çok konuşulacak bir açıklama geldi. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, artan enflasyon ve maddi sorunların dar gelirli vatandaşların yanı sıra, tüm toplum kesimlerini etkilediğine dikkat çekti.
Başkan Allıoğlu, özellikle alım gücündeki büyük düşüşe vurgu yaparak, mevcut koşullarda asgari ücrete minimum enflasyon oranı kadar zam gelmesi gerektiğini söyledi. Toplumun büyük bir kesiminin geçim mücadelesi verdiğine vurgu yapan Nezih Allıoğlu, bunun bireysel ve toplumsal denge bakımından önemli ciddi doğurabileceğini aktardı.
Sosyal huzurun ve finansal sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi amacıyla asgari ücrete zam gelmesinin artık bir zorunluluk olduğunun altını çizen Allıoğlu aktardı. Aynı zamanda, finansla baskıların çalışanların yanı sıra; küçük esnafı, KOBİ'leri ve büyük ölçekli işletmeleri de zor durumda bıraktığını vurguladı.
BİRÇOK İŞLEME FAALİYETLERİNE SON VEREBİLİR
Açıklamasında özellikle krediye erişimde yaşanan problemlere de değinen Allıoğlu, mevcut yüksek faiz oranlarına karşın pek çok işletmenin finansmana ulaşmakta zorlandığını söyledi.
Bu durumun üretimi, istihdamı ve genel finansal canlılığın tehditi olduğuna vurgu yapan Başkan Allıoğlu, çözüm olarak Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredi hacminin artırılması gerektiğini aktardı. Mevcut 30 milyar lira tutarında KGF limitinin en az 200 milyar liraya yükseltilmesi ve krediye erişimin kolaylaştırılmasın zorunlu olduğunu savunan Allıoğlu, aksi takdirde birçok işletmenin maddi baskılar altında faaliyetine devam edemeyeceğini belirtti.