Sağlık Bakanı Koca'dan Vatandaşlara İzolasyon Uyarısı

Türkiye korona virüs haritasında kritik iller açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu; "İzolasyon mücadelenin şahıs bazından ülke bazına gerekli olan mücadele şartıdır"

Bakan Koca: "Türkiye'de son 24 saatte 63 kişi hayatını kaybetti, can kaybı sayısı 277'ye çıktı."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 63 kişinin hayatını kaybettiğini toplam vefat sayısının 277 olduğunu açıkladı. Bakan Koca, toplam test sayısının 106 bin 799, toplam vaka sayısının 15 bin 679, yoğun bakım hasta sayısının 979, entübe hasta sayısının 692, iyileşen hasta sayısının 333, bugünkü test sayısının 14 bin 396 olduğunu bildirdi.

Bakan Koca: "İzolasyonu başaramazsak kayıplarımız artacak. Dünya korona virüse karşı ne başarı göstermişse bu izolasyona borçludur. Asıl silahımızın izolasyon olduğunu söyledik. Temas içinde olmayacağız. Araya mesafe koyacağız, kendimizi izole edeceğiz. İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. Mücadele yayılmayı önleme çabasıdır. Bu temel kural uygulanmazsa diğer tedbirler bizi koruyamaz."

Bakan Koca: "Yaklaşık yüzde 80'i 60 yaş üstü. Yoğun bakımda olanların yüzde 75'i 60 yaşın üzerinde, risk grubu kronik hastalığı olan hasta grubu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yüzde 68.8 tansiyon hastası olan. Yoğun bakımda olanların yüzde 63.3'ü tansiyon hastası olduğunu görüyoruz. Özellikle gördüğünüz gibi hayatını kaybedenlerin yüzde 80'i 60 yaş üstü. O nedenle şu dönemde kronik hastalığı olan ve de 60 yaş üstü her vatandaşımızın daha riskli olduğunu görüyoruz."

 "Sayılarımız artıyor ama vaka içinde ölüm oranımız yüzde 1,58. Birçok ülkeden düşük. Herkese bu testin yapılması kendini daha özgür hissetmesine neden olabilir ve rahat davrandığı için birçok kişiye bulaştırabilir."

"İstanbul'da vaka sayısı 8 bin 852 yüzde 60 yakın. İzmir izliyor 853, 712 Ankara, 584 Konya, 410 vaka ile Kocaeli. Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. 42 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Burada ağırlıklı İstanbul devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Zonguldak, Trabzon, Adana ve Sakarya şeklinde gidiyor."

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Vefat Edenler Haberleri

Karaman'da Bugün Vefat Edenler
Karaman'da Bugün Vefat Edenler
Karaman'da Bugün Vefat Edenler
Karaman'da Vefat Edenler
Karaman'da Hafta Sonu Vefat Edenler