Sahaflar Dijitalleşme Karşısında Mücadelesi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte basılı ürünlere ilginin azalması, sahafların popülerliğinin düşmesine neden oldu.

Dijital kitaplar ve benzeri uygulamalar nedeniyle müşteri bulmaktan güçlük çeken sahaflar, basılı eser kültürünü devam ettirmeye çalışıyor. Dijitalleşme karşısında ayakta kalmaya çalışan sahaflar, daha çok koleksiyonerler ve hobi sahipleri tarafından tercih ediliyor.

"Kitap okumak insanın temel bir ihtiyacı"

Eskişehir'de sahaflık yapan Burak Kılıç, kitap okumanın boş zaman faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğini söyleyerek, "Aslında kitap okumak, müzik dinlemek insanın temel bir ihtiyacı. Maalesef bizim gibi ülkelerde kitap okumak, müzik dinlemek boş zaman zevki gibi değerlendiriliyor. Eskiden kendini geliştirmek için kitap alan insanlar daha fazlaydı, şu zamanlarda daha çok koleksiyonerlere satış yapıyorum. Oysaki kitap okumak, insanın bütün zihniyle odaklanması gereken ve kendini besleyebileceği bir alan" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Eskişehir Haberleri

Icetol 2024, Anadolu Üniversitesi Ev Sahipliğinde Başladı
Tepebaşı’ndaki Çöp Ev Temizlendi
Eskişehir Polisinden Barlar Sokakta Asayiş Uygulaması
Gençlik Merkezleri’nde 33 Farklı Branşta Bin 400 Öğrenciye Eğitim Veriliyor
Hatipoğlu’dan Eskişehirspor Paylaşımı