Sivil Jandarmadan Yolcu Otobüslerine Gizli Denetim

Aksaray'da sivil jandarma ekipleri yolcu gibi bindiği yolcu otobüslerinde denetim yaptı.

Aksaray'da sivil jandarma ekipleri yolcu gibi bindiği yolcu otobüslerinde denetim yaptı. Otobüsteki tüm kural ihlalleri sivil jandarmalar tarafından tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, yaşanan kazaların en aza indirilmesi, can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi ekipleri, yolcu otobüslerine yolcu gibi binip tüm yolculuk boyunca kural ihlallerini tespit etti. Sürücü ve yolcularda emniyet kemeri kullanımı, şoförlerin seyir halinde cep telefonu ile konuşması, kırmızı ışık ihlali, hız, şoförlerin çalışma ve dinlenme sürelerine uygunluk gibi tüm kurallar denetlendi. Denetimler esnasında kural ihlali yapan sürücüler, araçta bulunan sivil görevli tarafından tespit edilerek uygulama noktasındaki trafik ekiplerine bildirildi. Durdurulan sürücülere yaptıkları kural ihlalleri hakkında bilgi verilirken, araçlar ceza kesilerek yollarına gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Otobüs kazalarının en aza indirilmesi ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kontrol ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Aksaray Haberleri

Aksaray’da Su Tasarrufu Eğitimi Sahaya Taşındı
A Milli Kadın Hentbol Takımı Yarın Macaristan İle Karşılaşacak
Kazaya Yapınca Plakaları Söküp Kaçtı Ama Polisten Kaçamadı
Alkollü Ve Ehliyetsiz Sürücünün Yalanını Kgys Kameraları Bozdu
Aksaray’da "evimi Bastı" Kavgası Polisin Müdahalesiyle Son Buldu