Tapuda Sahte Kimlikle Satış Girişimi: 4 Kişi Tutuklandı

Antalya'da yurt dışında yaşayan bir kişiye ait taşınmazı sahte belgelerle satmaya çalışan 4 şüpheli polis ekiplerince yakalandı.

Antalya'da yurt dışında yaşayan bir kişiye ait taşınmazı sahte belgelerle satmaya çalışan 4 şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerden biri tapu müdürlüğünde suçüstü yakalanırken, diğer 3 kişi şehirden ayrılmak üzereyken gözaltına alındı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, "nitelikli dolandırıcılık" suçuna ilişkin yürüttükleri çalışma kapsamında 4 şüpheliyi yakaladı.

Yurt dışında yaşayan bir vatandaşa ait gayrimenkulü sahte belgelerle satmaya çalışan D.Ş. isimli şüphelinin, mağdur adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanıyla banka hesabı açtığı, ardından mülkiyeti mağdura ait olan taşınmazı 15 milyon TL bedelle satmaya çalıştığı tespit edildi. Şüpheli D.Ş., tapu müdürlüğünde işlemler sırasında suçüstü yakalanırken, olayı organize ettiği değerlendirilen S.A., M.H.A. ve H.K. isimli 3 kişi ise Antalya'dan ayrılmak üzereyken gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda sahte kimlik belgesi, sahte satış ve tapu devri sözleşmesi asılları ile 5 cep telefonuna el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Dereye Düşen Araçtaki Kadının Cenazesi Teslim Alınırken "gitme" Feryadı Yürekleri Dağladı
Alanya’da Sağanak Yağış Ve Dolu Etkili Oldu
Uçurumdan Yuvarlanan Sürücüyü Afad Ve İtfaiye Ekipleri Kurtardı
"bir Başka Antalya 3" Sergisi Ziyarete Açıldı
Turizmci Zafer Süral: "isteklerin Ardı Arkası Kesilmiyor, Benim De Dayanacak Gücüm Kalmamıştı Şikayetçi Oldum"