Tarihi Eserleri Satmak İçin Müşteri Ararken Jandarmaya Yakalandı

Mersin'in Erdemli ilçesinde elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri arayan şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri arayan şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada Roma ve Bizans dönemlerine ait sikke ve objeler ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Erdemli ilçesinde elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan bir şahsı tespit ederek takibe aldı. Yapılan takip ve araştırma sonucunda şüphelinin adresine operasyon düzenlendi. Adreste yapılan aramada Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 60 adet bronz sikke, 19 adet obje, 4 adet yüzük, 1 adet mühür ile 1 adet ok ucu ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Yakalanan şüpheli ise işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Mersin Haberleri

Otizmli Çocuklara Atla Terapi Desteği
Silifke’de İki Aracın Karıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
Tarsus’ta 3 Öğrenci Çiğ Köfteden Zehirlendi
"at Eti Olayına Adı Karışan Firmayla İlgimiz Yok"
Akdeniz Belediyesi Metruk Binaları Kontrollü Şekilde Yıkıyor