Tatil İçin Geldiği Alanya’da Müslüman Oldu

Finlandiya vatandaşı kadın, tatil için geldiği Alanya'da müslümanlığı seçti.

Finlandiya vatandaşı kadın, tatil için geldiği Alanya'da müslümanlığı seçti.

Tatil için geldiği Alanya'da İslam dinini merak ederek araştıran Finlandiya vatandaşı Salli Tilkonen (40), Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İmamı Tevfik Karakuş ile görüştü. Burada Müslüman olmak istediğini belirten Tilkonen, düzenlenen Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Müslüman oldu. "Eda" ismini alan Tilkonen, İslamiyeti araştırdığını Müslüman olma fikrinin kendisinde uzun süredir var olduğunu dile getirdi. İmam Karakuş ise Tilkonen'in mescide gelerek Müslüman olmak istediğini kendisine söyleyerek, "Müslüman olmak için gerekli konuları hatırlattık. Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptık. Müslüman olmasına vesile olmaktan mutluluk duydum. Ayrıca İslam dinini seçerek Eda ismini almasından dolayı kendilerini tebrik ettik" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Antalya Haberleri

Suda Mahsur Kalan Araçtaki 2 Kişiyi İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Alanya Üniversitesi, Rur 2025 Beşeri Bilimler Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor
Başkan Uysal: "büyük Bir Susuzluk Tehdidiyle Karşı Karşıyayız. Tarım Ve Orman Desenimizi Yeniden Düzenlememiz Gerekiyor"
16 Yaşındaki Özel Çocuk Bayram Efe Müzik Sevgisini Bisikletine Taşıdı
Alanya’da Yerleşim Alanına Yakın Bölgede Kurt Görüntülendi