Türkçe'nin Başkentine Kmü'den Dil Eğitimi Bölümü

Yükseköğrenim camiasında temel yetkinlik ve farklılaşma alanlarından birisini Türk dili olarak belirleyen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), bu doğrultuda akademik yapılanmasını sürdürüyor.

Üniversite Senatosunun kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayıyla üniversitede Eğitim Fakültesi bünyesinde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü ile bu bölüme bağlı olarak Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı açılması kararlaştırıldı.

Kararın memnuniyet verici olduğunu ifade eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yeni açılan bölüm ve anabilim dalının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Türkçe’nin başkenti Karaman’da bu misyonun en önemli temsilcilerinden birisi olan üniversitemiz, ilimiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda akademik gelişimine devam etmektedir. Üniversitemizde dil ve edebiyatla ilgili diğer bölüm ve programların yanı sıra Türkçe Eğitimi üzerine de anabilim dalı kurulması, dil araştırmaları ve eğitiminde yükseköğrenim camiamıza önemli katkılar sağlayacaktır.

Yeni bölüm ve anabilim dalımızın başta üniversitemiz ve ilimiz olmak üzere Türkçe'ye gönül veren herkes için hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Ermenek Devlet Hastanesine Tıbbi Cihaz Takviyesi
Kazada Parçalanan Motosikletin Sürücüsü Ağır Yaralandı
Karaman’da Son Kullanma Tarihi Geçen Peynir Ve Tereyağlarına El Konuldu
Karaman’dan Gazze’ye 6 Yardım Tırı Dualarla Uğurlandı
Karaman’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Protokol Voleybol Oynadı