Unikop Toplumsal Kalkınma Çalıştayı Niğde’de Başladı

Bölgesel kalkınma ve toplumsal katkı odaklı UNİKOP Toplumsal Kalkınma Çalıştayı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bölgesel kalkınma ve toplumsal katkı odaklı UNİKOP Toplumsal Kalkınma Çalıştayı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve bölge üniversitelerinin katılımıyla Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen UNİKOP Toplumsal Kalkınma Çalıştayı yoğun katılımla başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Niğde Valisi Nedim Akmeşe, üniversitelerin yalnızca bilgi üreten kurumlar olmadığını, aynı zamanda ürettikleri bilgiyi toplumla buluşturarak sosyal faydaya dönüştüren ve bulundukları şehirlerin kalkınmasına yön veren önemli aktörler olduğunu vurguladı. Akmeşe, çalıştayın üniversiteler, kamu kurumları ve diğer paydaşlar arasında güçlü bir iş birliği zemini oluşturacağını belirterek, bilgi ve tecrübe paylaşımının artmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Programda konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise üniversitenin bölgesel kalkınma odaklı vizyonunu her geçen gün daha somut adımlarla ileri taşıdığını belirtti.

Rektör Uslu çalıştayın akademik birikimin bölgesel potansiyelle buluşturularak toplumsal faydaya dönüştürülmesi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Üniversitenin toplumsal katkı misyonu doğrultusunda hayata geçirilen projelere de değinen Uslu, özellikle çiftçilere yönelik eğitim faaliyetleri, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde üretilen Geven Balı'nın coğrafi işaret alması, emeklilere yönelik sosyal etkinlikler ve "Aile Üniversitesi Projesi" gibi çalışmaların dikkat çektiğini söyledi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek de konuşmasında, üniversitelerin eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra "üçüncü misyon" olarak tanımlanan bölgesel kalkınma rolünün giderek önem kazandığını ifade etti.

Murat Karakoyunlu ise KOP Bölgesi'nin 8 ili kapsayan geniş bir kalkınma alanı olduğunu belirterek, bölgede yer alan 13 üniversitenin ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekerek üniversitelerin akademik birikimlerinin bölgesel kalkınmaya entegre edilmesi amacıyla UNİKOP çatısı altında yürütülen çalışmaların önemine değindi.

Programa, AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, Belediye Başkan Vekili Muharrem Çifcibaşı, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, Denetimli Serbestlik Müdürü Haydar Demir, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2 gün sürecek çalıştayda, yükseköğretimde toplumsal katkı ve bölgesel kalkınma, sosyal kapsayıcılık ve toplumsal uyum, sürdürülebilir kalkınma ve çevresel performans, dijitalleşme ve toplumsal katkı,gençlik katılımı ve gönüllülük modelleri, sosyal etki ve gençlik liderliği, üniversite-kamu-STK iş birliği ve uygulama modelleri, poster, atölye ve proje tanıtımları, iyi uygulama paylaşımları ele alınacak, sonuçların ardından ise yol haritası belirlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Niğde Haberleri

Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı
Niğde’de 711 Öğrenciye Güvenlik Ve Bilinçlendirme Eğitimi
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Avrupa Konseyi’nde Türkiye’yi Temsil Ediyor
Niğde’de Kaçak Tütün Operasyonu: 1 Gözaltı