Vali Tuncay Akkoyun Karabaş Veli Külliyesi’nde İncelemelerde Bulundu

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karamanoğulları Beyliği döneminde kesme taş malzeme ile yapılan, Karabaş Veli (Siyahser Sultan) Külliyesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Akkoyun, Siyahser Mahallesinde bulunan ve Karamanoğulları Beyliği döneminde kesme taş malzeme ile yapılan; cami, türbe, tekke ve imaretten oluşan, iki bölümlü bir yapı halinde inşa edilen Karabaş Veli (Siyahser Sultan) Külliyesi'ni ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Vali Akkoyun, ataların emaneti olan bu tarihi yapıların sonraki kuşaklara aktarılmasının önemine değinerek, Siyahser Camii girişinde bulunan II. Abdülhamid Hân'a ait tuğrayı ve imaret bölümünde bulunan şadırvanı inceledi.

İlk yorum yazan siz olun
Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber

Karaman Haberleri

Karaman’da Mezarlıkta Çıkan Yağlı Çamurun Şifa Dağıttığına İnanılıyor
Karaman’da Bir Kişi Evinin Deposunda Silahla Vurulmuş Halde Bulundu
Öğrencilerin Okul Heyecanı Ay Yıldızlı Türk Bayrağıyla Taçlandı
’çiçeklerin Annesi’ Nergis Büyük İlgi Görüyor
Karaman’da Otomobiller Çapıştı: 1 Yaralı