Şiddetli Rüzgâr Etkisini Gösterdi

Şiddetli Rüzgâr Etkisini Gösterdi

Sabah saatlerinde Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde illerinde etkisini gösteren şiddetli rüzgâr zaman zaman zor anlar yaşatıyor

Meteoroloji bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada;
“24.03.2018 Cumartesi günü bölgemiz genelinde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) rüzgârın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) ve özellikle toros dağlarına yakın alanlarda kuvvetli fırtına (75-88 km/saat yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana getirebileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.” denildi.

Ancak rüzgâr Karaman’da etkisini bu sabah itibari ile göstermeye başladı. İş yerleri tabelaları, ağaçlar, sokak direkleri rüzgârla birlikle adeta dans ediyor.

Yayaların da zaman zaman yürümekte zorlandığı sokaklarda hafif malzemeler uçuşuyor.

Bugün ve yarın etkili olması beklenen rüzgarlı havada, yetkililer vatandaşların; ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlemelerine karşı dikkatli olmaları konularında uyardı.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber