'Sizler, Aziz Şehitlerimizin, Bizlere Emanetisiniz'

'Sizler, Aziz Şehitlerimizin, Bizlere Emanetisiniz'

Vali Fahri Meral, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Polis evinde düzenlenen yemeğe; Vali Meral, Karaman Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Garnizon Komutanı Yurdakul Kazım Türkmen, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
Yemek öncesinde masaları tek tek gezen Vali Meral, günün özel konuklarıyla yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet etti.
 
Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Karaman Milletvekili Recep Konuk, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ancak birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ederek koruyabileceğimizi söyledi.

Vatanın her karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığını belirten Konuk, ecdadımızın bize emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarının işgalci ve istilacı güçlere terkedilemeyecek kadar değerli ve mukaddes olduğunu söyledi. 
 
Konuk’un konuşmasının ardından Ankara’da düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye birincisi olarak ilimizi gururlandıran Larende Anadolu Lisesi öğrencisi Seher Turgut’un programda okuduğu “Şehit Anası” isimli şiiri davetlilere duygulu anlar yaşattı.
 
Mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitleri rahmetle yâd ederek, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz diyerek konuşmasına başlayan Vali Fahri Meral; “Bu vakur millet, devletinin bekası ve ay yıldızlı bayrak altında özgürce yaşayabilmek için Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı’mızda, 15 Temmuz’da ve alçak terör saldırılarında;  birçok vatan evladını toprağa vermiştir” dedi.   
 
15 Temmuz akşamı FETÖ terör örgütü tarafından milletin iradesine yapılan hain ve alçak darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, halkımızın sokaklara inmesi ve kahramanca mücadelesiyle geri püskürtüldüğünü söyleyen Vali Meral, “Bu uğurda canlarını veren cennetmekân şehitlerimizi ve onların öncülüğünde yazılan 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

15 Temmuz’u her yıl dönümünde yâd edecek, kahramanlıklarını nesilden nesille gururla aktaracağız” dedi.
 
Konuşmasında şehit ailelerine de seslenen Vali Meral, “Sizler, aziz şehitlerimizin, bizlere emanetisiniz. Devletimiz ve milletimiz, sizlerin kıymetini, değerini her zaman bilecek, hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz.

Şehitlerimizin ailesi hepimizin ailesi, onların sorunu, hepimizin sorunudur ve devletimizin bütün imkânlarının onların hizmetinde olacağını ve bu sorunları çözme konusunda her türlü gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum.

basliksiz-1-024.jpg 
Vatan ve millet uğrunda gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehit ailelerimize sabır ve metanet diliyor, gazilerimize de sağlık ve afiyet temenni ediyorum” dedi.

'Sizler, Aziz Şehitlerimizin, Bizlere Emanetisiniz'

'Sizler, Aziz Şehitlerimizin, Bizlere Emanetisiniz'

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber