Soğuk ve Yağışlı Günler Geri Geliyor

Soğuk ve Yağışlı Günler Geri Geliyor

Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde'yi soğuk bir hava bekliyor.

Bölgemizin (Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde) yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk hava nedeniyle, hafta boyunca azalarak bölge genelinde mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.
 
Genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması beklenen yağışların, hafta ortasından itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgemize bağlı illerde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumları ile sıcaklık değerleri şu şekildedir:

Karaman: Yağışların, hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur, 09.03.2022 (Çarşamba) günü karla karışık yağmur ve kar şeklinde hafta boyunca aralıklarla etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının, 09.03.2022 (Çarşamba) gününden itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

Konya: Hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, 09.03.2022 (Çarşamba) günü il genelinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönerek, önümüzdeki hafta başına kadar zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarının, Konya’nın batısında ve güneyinde kuvvetli, yüksek kesimlerinde ise yer yer yoğun olacak şekilde örtü yapması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının, 09.03.2022 (Çarşamba) gününden itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.
 
Aksaray ve Niğde: Yağışların, hafta ortasına kadar aralıklarla yağmur, 09.03.2022 (Çarşamba) günü karla karışık yağmur ve kar şeklinde hafta boyunca aralıklarla etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının, 09.03.2022 (Çarşamba) gününden itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber