“Sokakta Satranç Var” Projesi Karaman Sokaklarında

“Sokakta Satranç Var” Projesi Karaman Sokaklarında

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesine gerçekleştirilecek olan “Sokakta Satranç Var” projesi Karaman sokaklarında üçüncü kez hayat bulacak.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 2015 yılında hayata geçirilen “Sokakta Satranç Var” projesi bu yıl 11 Eylül Pazartesi günü üçüncü kez Karaman sokaklarında oynanacak.

Tüm ülkeyi satranç tutkusunda birleştirmeyi hedefleyen etkinlikte tüm sporcular, antrenörler, hakemler ve vatandaş bu tarihler arasında sokaklarda satranç oynama imkanı bulacak.

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği koordinesinde 11 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’de başlayacak olan etkinlik Atatürk Parkı, Kuğulu Park, Hürrem Dayı Evi, Tartan Evi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, Hürrem Dayı Evi, Karadağ, Binbir Kilise, Taşkale, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bahçesi ve Piri Reis Parkı gibi halka açık alanlarda eş zamanlı olarak başlayacak. Çoklu gösterilerinde yer alacağı etkinlikte yıldırım tempoda küçük turnuvalarda düzenlenecek.

 ‘Sokakta Satranç Var’ projesinin Karaman’da gencinden yaşlısına yoğun ilgi gördüğünü belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Karaman’da satranç sevgisi hızla büyüyor. İl temsilciliğimiz bünyesinde düzenlenen turnuvalarda yoğun bir katılımcı sayısına ulaşıyoruz.

Türkiye Satranç Federasyonumuzun 2015 yılında başlattığı 'Sokakta Satranç Var' etkinliği ile Karaman’da satrancı kapalı mekanlardan açık havaya taşıyoruz. Satranç severlerin buluştuğu etkinlik büyük ilgi görüyor ve çok keyifli görüntüler ortaya çıkıyor. 11-17 Eylül tarihleri arasında tüm halkımızı sokaklarda satranç oynamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

satranc-2.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber