“Son Yarım Asrın Hikayesi” Projesi Karaman’da

“Son Yarım Asrın Hikayesi” Projesi Karaman’da

Cumhuriyetin yakın tarihini anlatan ’Son Yarım Asrın Hikâyesi’ projesi 81 ilde düzenlenecek konferanslarla gençlerle buluşmaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Son Yarım Asrın Hikâyesi' projesi ile Cumhuriyetimizin 1960'lı yıllarını da içine alan demokrasi tarihimizin gelişim gösterdiği son 50 yılda çeşitli ekonomik krizler, müdahaleler  ve sonrasında yaşananlar ile günümüze kadar olan bölümün tarihsel kesitler halinde gençlere konferanslar aracılığıyla aktarılması hedefleniyor.

‘Son Yarım Asrın Hikâyesi’ projesinin Türk Milletinin Demokrasi Destanını yazdığı bu tarihi günlerde daha da anlamlı hale geldiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu tarafından Cumhuriyetimizin son 50 yılında yaşanan çeşitli ekonomik krizler, müdahaleler ve sonrasında yaşananlar ile günümüze kadar olan bölümün tarihsel kesitler halinde gençlere anlatılacak. 18 Ekim 2016 Salı günü saat 14.00’de Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konferansa tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi tarafından koordine edilecek program 18 Ekim 2016 Salı günü saat 14.00’de Piri Reis Kültür Merkezi’nde gençlerle buluşacak.

Prof.Dr.Ebubekir Sofuoğlu Kimdir?

1968 yılında Adapazarı’nda doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde bitirdi(1992).Yüksek Lisansını ’Genel Olarak ve Nizam-ı Cedit Dönemi İtibariyle Osmanlı Sosyal Düzeni’ (Sosyal siyaset Anabilim Dalı) tezi ile İstanbul Üniversitesi’nde yapıp(1994), 1998 yılında ’Yeniden Yapılanma Sürecinde Islahatların Yeri ve I.Meşrutiyet’ (Sosyoloji) tezi ile doktorasını Sakarya Üniversitesi’nde tamamladı.Hendek Meslek Yüksek Okulunda 2004 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında doçentliğe yükseldi. 2009 yılında Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne geçiş yaptı ve 2013 yılında profesörlüğe yükseldi. İngilizce, Rusça, Arapça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça bilmektedir. Yayınlanan birçok kitapları ve ödülleri bulunan Prof. Dr. Sofuoğlu evli ve 4 çocuk babasıdır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber