Sovyet Bloğu’na “Dur” diyen İlk Kadın Karaman’a Geliyor

Sovyet Bloğu’na “Dur” diyen İlk Kadın Karaman’a Geliyor

Prof. Dr. Halilova, Azerbaycan milli özgürlük lideri Ebulfelz Elçibey’i ve Türk Dünyasını anlatmak için Karaman’da konferans verecek

Türk Ocakları Karaman Şube Başkanı Yunus Turan, Karaman Habercisi Medya Bilişim’in yöneticisi Selman Çolak’ı ziyaret etti.  Ziyaretin konusu Prof. Dr. Hanım Halilova oldu. Başkan Turan, Prof. Dr. Halilova’nın Karaman’da gerçekleştirilecek “Ebulfelz Elçibey ve Türk Dünyası” adlı konferansa konuşmacı olarak katılacağını hatırlattı. Ziyarete Türk Ocakları Karaman Üyesi Sami Karagöz ile gelen Başkan Turan, “Prof. Dr. Halilova Azerbaycan doğumludur. Azerbaycan milli özgürlük lideri Ebulfez Elçibey ile 1970 ‘ten itibaren Sovyet bloğuna karşı mücadele veren ilk kadın ve Azerbaycan Halk Harekatının kadın liderlerindendir” dedi.

Prof. Dr. Halilova’nın Türk milliyetçisi ,Türk Dünyası sevdalısı Ebulfez Elçibey’i anlatacağını dile getiren Başkan Turan, Türk Ocakları Karaman Şubesinin düzenleyeceği konferansa Karaman Halkını davet etti.

Başkan Turan, konferansın 18 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da Yunus Emre Konferans Salonunda verileceğini hatırlattı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Karaman Habercisi Medya Bilişim’in yöneticisi Selman Çolak, konferansa katılacak olan vatandaşa ve Türk Ocakları Karaman Şubesine hayırlı olmasını diledi.

halilova-cirpinirdi-karadeniz-turklerin-5874271_o.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber