Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Başlıyor

Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Başlıyor

Sürücü Davranışları geliştirme eğitimi başlıyor.Alkollü araç kullanmaktan dolayı 2. kez ehliyetlerine el konulan sürücüler için İl Sağlık Müdürlüğü’nce düzenlenen Sürücü Davranışlarını geliştirme Eğitimi 15 Ağustos tarihinde başlayacak.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, alkollü araç kullanırken tespit edilen sürücülerin ilk yakalanmalarında, para cezasının yanında sürücü belgelerine 6 ay süre ile geçici olarak el konulduğunu hatırlatan Psk. Hakan Yalçın "5 yıl içinde 2 kez alkollü araç kullanırken yakalandıklarında para cezasının yanında sürücü belgelerine 2 yıl süre ile el konulmaktadır ve bu 2 yıllık bekleme süresinin ikinci yılında trafik güvenliği açısından sorun olan bu davranışlarını değiştirmek amacıyla Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi'ne (SÜDGE) katılmak zorundadırlar. 3 ay süren eğitim ve izlem süresince başarılı olan ve bir daha alkollü araç kullanamayacakları kanaati oluşturan sürücülere sürücü belgelerini geri alabilmeleri için müdürlüğümüzce belge düzenlenmektedir. Aksi halde sürücü belgelerini geri almaları mümkün olmamaktadır” dedi.

Eğitim programına başvuru yapmak isteyenlerden; Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe, Sürücü belgesi geri alım tutanağı, Nüfus cüzdan örneği, 5 adet resim, İkametgah İlmuhaberi, Adli Sicil Kaydı ve 1.150 TL Eğitim ücreti yatırdığını gösterir belge isteniyor.

Eğitime katılmak isteyen sürücülerin yukarıdaki belgelerle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü binasında, Tütün Ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimine başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber