TAİB Üyelerinden Ermenistan'ın İşgalci Tavrı Ve Terörist Saldırılarına Kınama

TAİB Üyelerinden Ermenistan'ın İşgalci Tavrı Ve Terörist Saldırılarına Kınama

Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) üyeleri, Ermenistan'ın haksız toprak işgallerini şiddetle kınadı.

Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) üyeleri, Ermenistan'ın haksız toprak işgallerini şiddetle kınadı.

Konya'da Zafer Meydanı'nda, birlik öncülüğünde toplanan grup adına açıklama yapan TAİB Yönetim Kurulu Üyesi Vügar Abdullah, işgalci Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yapılan askeri müdahalelerini, işgalci tavır ve terörist saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Abdullah, Ermenistan'ın hiçbir zaman Azerbaycan devletinin gösterdiği iyi niyeti göstermediğine vurgu yaparak, 100 yıldır Ermenilerin sadece Azerbaycan Türklerine değil, bütün Türk milletine karşı gösterdiği anlamsız düşmanca tavrını sürdürdüğünü hatırlattı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve AGİT'in Ermenistan'ı işgalci ülke olarak tanımladığını belirten Abdullah, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler ve uluslararası örgütler, Azerbaycan'a ait tarihi topraklarından tamamen çekilmeleri için Ermenistan'a defalarca ihtar, beyan ve çağrıda bulunmuşlar, ancak Ermenistan terörist unsurlarını topraklarımızdan tahliye ettirmemiştir. Uluslararası hukuku her defasında çiğnemekle kalmayıp Azerbaycan'a yeni saldırılar düzenlemiştir. Bu zeminde Azerbaycan silahlı kuvvetleri Ermenistan'ın yaptığı aralıksız saldırıları neticesinde meşru müdafaa hakkını kullanarak topraklarını korumak ve işgalcilerden kurtarmak için düşmana karşılık vermiş, işgal altındaki topraklarını geri almak için harekete geçmiş ve ciddi ilerlemeler kaydetmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber