TAPDER Kan Bağışına Dikkat Çekti

TAPDER Kan Bağışına Dikkat Çekti

Karaman Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği tarafından organize edilen “Bir Damla Bin Umut” kan bağışı kampanyası Belediye polikliniğinde gerçekleştirildi.

Çok sayıda sağlık personelinin bir hayat kurtarabilmek için kan verdiği kampanyada, Tapder Karaman İl Başkanı İsa Çiçek;  Kan vermenin önemine dikkat çekerken, bugün dernek olarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik dedi.

Çiçek konuşmasında; “Kan yapılamayan tek ilaçtır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan vermek her bireyin hem kendi sağlığı hem toplum sağlığını bire bir etkiler. Kan veren bireyler daha dinç ve sağlıklı olduğu bilimsel olarakta kanıtlanmıştır.

Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bu nedenle bugün bu organizasyonu tertip etmiş bulunmaktayız. Toplum yararına olan bu ve benzeri kampanyalarımız ve çalışmalarımız devam edecektir. Bizler sağlık çalışanları olarak kan ihtiyacının önemine bir kez daha buradan dikkat çekmek istiyoruz. Unutmayın ki bir damla kan, bin damla umuttur” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber