Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Heyetinden Karaman Valisi Fahri Meral’e Ziyaret

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Heyetinden Karaman Valisi Fahri Meral’e Ziyaret

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Heyetinden Karaman Valisi Fahri Meral’e Ziyarette bulundular.

Karaman Valisi Fahri Meral, “Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi” kapsamında İlimizde kurulan Biyogaz tesislerini yerinde görmeye gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Heyetini makamında kabul etti.
 
 07 Şubat 2019 Perşembe günü Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Ali Kılıç Özbek, Birleşmiş Milletler FAO Temsilcileri ve Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık katıldı.
 
Ziyarette Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Kılıç Özbek, “Sürdürülebilir arazi yönetimi ve iklim dostu tarım uygulamaları projesi” kapsamında ilimizde kurulan biyogaz tesisleri hakkında Vali Meral’e bilgiler verdi.
 
Vali Meral ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek projenin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak heyete çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.
 
Proje kapsamında;

Tarım ve Orman bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü ortaklığında Karaman-Konya İllerinde yürütülen “Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi” kapsamında 500’er büyükbaş hayvan kapasiteli iki çiftliğimize 1 milyon 200 bin TL maliyetli biyogaz üretim tesisi kurulduğu belirtilmiştir. Bu tesisler sayesinde çiftliğin elektrik ve ısınma ihtiyacının karşılanacağı, ayrıca Proje kapsamında Elma bahçeleri kurulacak olup yüzey altı damlama sulama sistemi tesis edilerek İlimizdeki su kullanımına yönelik tasarrufun önemine dikkat çekileceği ifade edilmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber