Taş Değirmenden Gelen Doğal Lezzetin Sırrı Bu Filmde

Taş Değirmenden Gelen Doğal Lezzetin Sırrı Bu Filmde

Karaman’dan dünyaya açılan lezzetin ve kalitenin nereden geldiği anlatılan taş değirmen belgeseli yayınlandı.

Hazırlanan 6 dakikalık kısa tanıtım filminde, taştan oyulmuş iki teker ve yolluk olarak bolca buğdayın anlatıldığı değirmen hikayesi ile 1935'li yıllarda Karaman’da dönemin muteber işadamlarından biri olan Ziya Duru’nun serüveni yer alıyor.

Çevre illerden gelen bulgur talebini karşılamak için başladığı bulgur üretiminin günümüze kadar uzanan serüveninden hazırlanan kesitlerle, Duru Bulgur’un dünden bugüne hikayesi başarılı bir kurguyla işlenmiş.

Bulgur üretiminde kalite arayan Ziya Bey’in o yıllarda Karaman’ın Zengen köyünde çıkarılan bir taşın bulgur öğütmek için en uygun taş olduğunu tespit etmesiyle başlayan Bulgur üretim hikayesinde, Duru ailesinin, kardan çok itibara verdiği önem anlam kazanıyor.

İHSAN DURU; “LEZZETİMİZİN SIRRI”

Ocaktan çıkarılan ve el emeği ile işlenen taşlar duru bulgurun daha ilk yıllardan farkını da ortaya koyan mihenk taşı olur.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, bulgurda kalite ve lezzet sırlarının da bu taşlar olduğuna dikkat çekerek, lezzet sırlarını şöyle anlatıyor;

“Babamızın vefatından sonra da aynı taşı kullanmaya devam ettik. Bulgurumuzun kalite ve lezzet sırrının bu taş olduğunu biliyorduk. Oldukça zor ve maliyetli bir yöntemimiz olmasına rağmen kaliteli doğal ve lezzetli bulguru üretmek için babamızın izinden taviz vermeden devam ediyoruz.”

EMİN DURU; “YÜZDE YÜZ EMİNİZ”

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Duru’da; “Modern ve geleneksel bir arada. En son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde halen 1935’lerin izlerini yaşatıyoruz. Bunda taşın rolü çok büyük. Doğada oluşması uzun yıllar süren bu taşlar içinde kalsiyum, magnezyum ve demir gibi minarelleri barındırıyor. Bulgurun üretim sürecinin tamamen doğal ve sağlıklı olduğundan yüzde yüz eminiz.” dedi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber