TBMM Araştırma Komisyonu Karaman’da 

TBMM Araştırma Komisyonu Karaman’da 

Karaman’da Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliği İncelenecek

Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunmasında, Bunların Üretiminde ve Pazarlanmasında Karşılaşılan Sorunlar İle Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarda bulunmak üzere ilimizi ziyaret ettiler.

Karaman’daki mevcut tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliği konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin alınması gereken tedbirler konusunda çalışmalar yapmak üzere ilimiz ziyaret eden Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın ve beraberindeki heyet Vali Meral’i ziyaret ettiler.

05 Temmuz 2019 Cuma günü Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Meclis Komisyon Başkanı İbrahim Aydın, Karaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ilimizde yapılacak çalışmalarla ilgili Vali Meral’e bilgiler verdi.

Ziyaretleri nedeniyle Komisyon Başkanı İbrahim Aydın ve beraberindeki heyete teşekkür eden Vali Meral, TBMM Meclis Araştırma Komisyonu Üyelerini Karaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini ifade etti. Vali Meral, komisyon üyelerine yapılacak çalışmalarla ilgili Valilik olarak gereken her türlü desteğin verileceğini söyledi.

TBMM Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonu, tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunmasında, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunları yerinde incelemek amacıyla 05-06 Temmuz 2019 tarihlerinde üreticiler, sivil topum kuruluşları ve ticaret insanları ile tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili sahada görülen sorunları görüşecek ve aynı zamanda gelen ticaret insanları ile Karaman’daki sulu tarıma, mısıra ve pancara alternatif, kimyon gibi susuz yetişen tıbbi aromatik bitkilerin sözleşmeli ekimi ile ilgili görüşmeler yapacaklar.

TBMM Meclis Araştırma Komisyonun Vali Meral’e gerçekleştirdiği ziyarete; Antalya Milletvekili ve Komisyon Başkanı İbrahim Aydın, Karaman Milletvekili ve Komisyon Başkan Vekili Dr. Recep Şeker, Bursa Milletvekili Refik Özen, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve Ankara Milletvekili Servet Ünsal katıldı.
dsc5452.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber