TDP Genel Başkanı Sarıgül: “Amerika F16’larını Alsın Başına Çalsın”

TDP Genel Başkanı Sarıgül: “Amerika F16’larını Alsın Başına Çalsın”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ziyaret için geldiği Aksaray'da Amerika'nın F16 çıkarmasını değerlendirerek, "Amerika F16'larını alsın, başına çalsın" diye sert tepki gösterdi.

Partisinin kuruluşu nedeniyle şehirleri gezen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün politikalarını paylaştığı yeni durağı Aksaray oldu. Sabah saatlerinde kente gelen Sarıgül, partisinin politika çalışmalarını duyurmak ve vatandaşları dinlemek için Aksaray'da sokağa indi. Sokak, sokak gezerek vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelen Sarıgül, vatandaşların içinde F16 savaş uçakları için Türkiye'ye sınırlandırma kararı alan Amerika Birleşik Devletlerini eleştirdi. "Amerika F16'larını alsın, başına çalsın" diyen Sarıgül, sert tepkisinin ardından ülke tarımının ekonomiye katkısıyla tarımda güçlenmeden de bahsetti.

Daha önce Yunanistan'da Amerika'ya sert sözler söyleyen Sarıgül, bu kez Aksaray'da, "Amerika Birleşik Devletlerinin F16 ile ilgili Türkiyemize sınırlama getirmesini esefle kınıyorum. Çanakkale'de, Kocatepe'de, Dumlupınar'da Ulusal Kurtuluş Savaşı verirken F16 yoktu. Kıbrıs'a çıkarmayı yaparken F16 yoktu. Bir kere daha gördük ki ayıdan post, Amerika'dan dost olmaz. Amerika F16'larını alsın, başına çalsın" dedi.

Sarıgül Türkiye'nin tarımsal çalışmalarının ekonomisi hakkında ise, "Türkiye'mizin ekonomik kurtuluş reçetesi Türkiye Değişim Partisinin ekonomik milliyetçiliğinden geçer. Yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalıdır. Buğdayımıza, arpamıza, ay çiçeğimize, pamuğumuza, çayımıza, tütünümüze mutlaka pirincimize, cevizimize sahip çıkmalıyız. Yurt dışından kesinlikle buğday ve arpa almamamız lazım. Kendi çiftçimize destek vermemiz lazım. Nasıl ki otoyollara, köprülere taşıt geçiş garantisi varsa çiftçimizin ürettiği her ürüne mutlaka alım garantisi vermekle mükellefiz. Tekrar ve tekrar, özellikle ve özellikle İsrail tohumuna güle güle, hoş geldin ata tohumu, ata tohumlarımıza tekrar dönmemiz lazım. Çiftçilerimizin kendi tohumlarını kendileri üretmesi lazımdır. Özellikle İsrail tohumunu önce ucuz fiyatla verdiler, şimdi tohumun fiyatı arttı" diye konuştu.

Tdp Genel Başkanı Sarıgül: “amerika F16’larını Alsın Başına Çalsın”

Tdp Genel Başkanı Sarıgül: “amerika F16’larını Alsın Başına Çalsın”

Tdp Genel Başkanı Sarıgül: “amerika F16’larını Alsın Başına Çalsın”

Tdp Genel Başkanı Sarıgül: “amerika F16’larını Alsın Başına Çalsın”

Kaynak:Aksaray Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber