Tekli: "MTOSB’yi Bir Şehir Olarak Planlıyoruz"

Tekli: "MTOSB’yi Bir Şehir Olarak Planlıyoruz"

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli; "5. bölgede sona gelindi"

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, 5. bölgenin yer seçiminin yapıldığını, onaylanmasının da çok yakın olduğunu belirterek, "Bu konu ile ilgili olumsuz bir geri dönüş almadık. 260 hektarlık bu alanı ilan ettiğimiz zaman bu güne kadar bize olan talepleri fazlası ile karşılayacaktır. Onaylandıktan sonra da plan, proje ve tecrübelerimizin ışığında 5. bölgemizi de 2 yıl içerisinde hayata geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Sait Kayan ve yönetim kurulu üyeleri, MTOSB'yi ziyaret ederek bölgenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi veren MTOSB Başkan Sabri Tekli, bölgenin hızla geliştiğini belirterek, gelişim ve büyüme hedefleri olduğunu söyledi. Sanayicilere ve özellikle üreten kesime hizmet etmenin kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Tekli, "Bölgemizde İSO ilk 500'e girme başarısı gösteren 10 firmamız var. Bir o kadarda ikinci 500'de yer alan ve birinci 500'ü zorlayan firmalarımız var. Her geçen gün sanayi parsel sayımız ve istihdam sayımız artıyor. Vizyonumuz da misyonumuz da MTOSB'yi daha ileriye taşımaktır. Bu bağlamda çok ciddi çalışmalarımız var. Hatta iş dünyası olarak Çukurova havzası oluşturma konusunda ciddi adımlar atıyoruz. 4. bölgemizin onayını da geçtiğimiz cuma günü komisyondan çıkarttık. Sanayicimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Biz Mersin'e karşı görevimizi yapıyoruz, vergimizi ödüyoruz. Bu kazancımızı ve vergilerimizi değerlendirme noktasında tek bir talebimiz var; ulaştırma. Otoban bağlantımızın 2,5 kilometrelik bir kısmını neticelendirdik fakat diğer hat yapılırken deprem felaketi ile karşılaştık ve bundan kaynaklı bir aksama yaşadık. Bizim şu anda tek gayemiz sanayicilerimizin ve burada istihdam edilen vatandaşlarımıza ulaşım imkanı sağlayabilmektir. Mersin'den kalkıp önünde MTOSB yazan bir tane minibüs hattı yok. Bölgemiz için şuanda en acil çözüm üretmemiz gereken konu bu" ifadelerini kullandı.

"5. bölgede sona gelindi"

5. bölgenin yer seçiminin yapıldığını, onaylanmasının da çok yakın olduğunu kaydeden Tekli, "Bu konu ile ilgili olumsuz bir geri dönüş almadık. 260 hektarlık bu alanı ilan ettiğimiz zaman bu güne kadar bize olan talepleri fazlası ile karşılayacaktır. Onaylandıktan sonra da plan, proje ve tecrübelerimizin ışığında 5. bölgemizi de 2 yıl içerisinde hayata geçireceğimize inanıyorum. Firmalarımız bu yıl İDEF fuarında harikalar ortaya koydu. Geçen yıl 7 firma ile katıldığımız fuara bu yıl 10 firma ile katılım sağladık. Sanayicilerimiz burada birebir ciddi anlaşmalara imza attılar. Savunma sanayi alanında ciddi bir şekilde büyüyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansımızın bu alanda yüzde 50 oranındaki hibe desteği mevcut. Bunun dışında MTOSB sınırları içerisinde kurduğumuz ve tamamlanmak üzere olan 120 öğrencili bir kreşimiz var. Küçük çocuğu olan çalışan kadınlarımız için elzem ihtiyaç olarak gördüğümüz kreş projemizin aynısını ikinci bölgemiz için de planlıyoruz. İki bölgemize de iki adet akaryakıt istasyonu ve otel yapmayı düşünüyoruz ve MTOSB'yi bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Daha yapacak çok işimiz var, yolumuz uzun" diye konuştu.

"Lobi oluşturulmalı"

Kentin sorunlarının el birliği ile aşılması gerektiğine dikkat çeken MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Sait Kayan ise birlik ve beraberlik mesajı vererek, MÜSİAD Mersin olarak kentin ileriye taşınmasında en büyük destekçilerinden biri olabileceklerinin altını çizdi. Kayan, "Şehrin ihtiyaçlarını konuştuğumuzda önümüze kocaman bir tablo çıkıyor. Bunları zamana yayarak bir an önce bir lobi oluşturup çözüm noktasında çalışmalar üretmemiz gerekiyor. Aslında en büyük problemlerimizden bir tanesi şudur; şehrin gelecek vizyonu ile alakalı çalışmaları hepimiz biliyoruz. Bunlardan bir tanesi de sanayi sektörü. Mersin şu anda birçok ile oranla Türkiye'nin sanayi alanındaki cazibe merkezi haline geldi. Mersin'in faydasına olacak tüm işlerde birlikte hareket etme ve proje üretmeye her zaman açığız" dedi.

Toplantıya MTOSB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Orgun, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Atilla, Müteşebbis Heyet Üyesi Ali Kıraç, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz ve MÜSİAD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Tekli: "mtosb’yi Bir Şehir Olarak Planlıyoruz"

Tekli: "mtosb’yi Bir Şehir Olarak Planlıyoruz"

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber