Tekvando’da Karaman’ı Gururlandırdılar

Tekvando’da Karaman’ı Gururlandırdılar

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yapılan Okul sporları Tekvando Gençler Grup müsabakalarında mücadele eden Karaman Tekvando Takımı 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı.

24-26 Mart tarihleri arasında Seferihisar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Tekvando Gençler Grup müsabakaları 20 ilden 392 sporcunun katılımı ile tamamlandı.

Karaman tekvando takımının da yer aldığı müsabakalarda tekvando antrenörleri Ali Can, Sadullah Bacaksız, İbrahim Kafalı ve Eylem Yıldırım eşliğinde 15 sporcuyla mücadele eden Karaman ekibi üç gün süren müsabakalarda gösterdiği muhteşem performansla 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyaya uzanarak Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası finallerinde boy gösterme şansı yakaladı.

Bir birinden zorlu karşılaşmaların yapıldığı müsabakalarda Karaman adına mücadele eden sporculardan Berna Akbulut 46 kiloda altın madalyaya uzanarak Türkiye Şampiyonu oldu. Yine Karaman adına mücadele eden sporculardan +68 kiloda Ceylan Sultan Koçak Türkiye 2.’si, 45 kiloda Samet Çelik ve 59 kiloda Senem Bacaksız ise Türkiye 3.’sü oldu.

Zorlu bir grup olmasına rağmen sporcuların en iyi şekilde mücadele ettiğini belirten tekvando il temsilcisi Ali Can,” Karaman tekvando takımı olarak müsabakalara en iyi şekilde hazırlanarak final mücadelesi verdik. Zorlu bir grupta yer almamıza rağmen sporcularımız elinden gelenin en iyisini yaparak Ankara’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası finallerine adlarını yazdırmasını bildi. Sporcularımızla birlikte final müsabakalarına daha iyi bir şekilde hazırlanarak ilimize Türkiye şampiyonluğu getirmek istiyoruz” diye konuştu.

İzmir’de düzenlenen müsabakalarda derece elde tekvandocuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Tekvando takımımızın başarıları bizleri oldukça mutlu etti. Mücadeleleriyle ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı gönülden kutluyorum. Ankara’da yapılacak olan finallerde antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyorum.”dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber